In 1936 vestigde Nick Bakker zich aan de Rijksstraatweg in Haren met de productie van stalen meubelen. Tijdens de oorlog was het niet mogelijk om aan productie materiaal te komen voor het fabriceren van meubelen. Vanaf dat moment is hij zich gaan concentreren op het onderhouden en repareren van fietsen, kachels en gazonmaaiers.

Na de oorlog is er een specialisatie ontstaan op het gebied van tuinmachines en fietsen. Door deze specialisatie is de Gazonmaaier al vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de toenemende mechanisatie van het tuinieren.

In 1964 is het bedrijf overgenomen door de zoon Sytze die stopte met de verkoop van fietsen. Dit rechtvaardigt de huidige bedrijfsnaam "de Gazonmaaier". In de loop van de jaren heeft Sytze Bakker zich ook gestort op de onderdelen markt voor gazonmaaiers. Deze tak van het bedrijf de onderdelen groothandel werd zo groot dat het moest verhuizen naar een nieuwe locatie in Eelde.

Vanaf dat moment werd de Gazonmaaier overgenomen door Jack Bakker. Jack heeft de Gazonmaaier opgebouwd tot wat het nu is. Hij is overleden op 58 jarige leeftijd op 03-03-2022. De zaak is nu overgenomen door zijn zoon (Bastiaan Bakker) en dochter (Eline Bakker).