Grasmaaier voor onderhoud van je gazon

Is je oude grasmaaier toe aan vervanging? De Gazonmaaier is sinds 1936 de grootste grasmaaier specialist van het Noorden. Je kunt bij ons terecht voor verschillende soorten maaiers, grasmaaier onderdelen en onderhoud. Wij hebben alles in huis om ervoor te zorgen dat je je gazon goed kunt onderhouden. Een grasmaaier is namelijk essentieel voor het onderhoud van je gazon.

Benieuwd welke grasmaaier het beste bij je past? Bekijk onze collectie nu op de webshop, kom langs bij ons in de winkel of neem contact op via het contactformulier.

 

Waarom grasmaaien?

Om je gras goed en mooi te laten groeien, is het belangrijk dat je regelmatig je gazon blijft maaien. Door regelmatig gras te maaien, hebben mos en onkruid namelijk weinig kans om te overleven. Op deze manier blijven alleen de grassoorten over, die je ook daadwerkelijk in je tuin wilt zien. 

 

Wanneer pak je de grasmaaier erbij?

Grasmaaien doe je over het algemeen wanneer je zelf vindt dat het gras te lang is. Vind je het moeilijk om te bepalen wanneer het tijd is om de grasmaaier erbij te pakken? Veel mensen houden hiervoor de temperatuur bij. Wanneer het bijvoorbeeld onder de 5 °C is, is het nauwelijks of niet nodig om het gras te maaien. Daarnaast wordt het in de maanden mei tot en met augustus geadviseerd om minimaal één keer per week gras te maaien voor de gezondheid van het gras. 

 

Ons assortiment grasmaaiers

Bij de Gazonmaaier bieden we in onze webshop een compleet aanbod aan grasmaaiers. Deze bieden we in verschillende soorten en maten, zodat er voor elk gazon een passende grasmaaier beschikbaar is. Ben je niet zeker welke grasmaaier je nodig hebt? Neem contact met ons op voor passend advies.

Bekijk het assortiment grasmaaiers

Accu grasmaaier 

Wil je grasmaaien op plekken waar je geen stroom hebt? Dan is de accu grasmaaier een voor de hand liggende keus. Deze maaimachine biedt je veel bewegingsvrijheid en is geschikt voor kleine- en middelgrote oppervlaktes. Daarnaast maakt deze grasmaaier minder geluid en stoot geen uitlaatgassen af. Het grootste voordeel van deze soort grasmaaier is dat het weinig onderhoud nodig heeft. 

Wij bieden accu grasmaaiers aan met verschillende accu- en maaicapaciteiten. Bekijk de verschillende accu grasmaaiers op onze webshop! 

Benzine grasmaaier

Ga je grasmaaien op een grotere oppervlakte of op een minder egaal en vlak terrein? Dan is de benzine grasmaaier de beste keuze. De benzine grasmaaier is een krachtige maaimachine met grotere achterwielen waardoor het zeer geschikt is voor grotere en minder vlakke gazons. Nog een voordeel van de benzine grasmaaier is dat deze, net als de accu grasmaaier, geen gebruik maakt van een stroomkabel. 

Neem een kijkje op onze webshop voor de verschillende types benzine grasmaaiers!

Elektrische grasmaaier

Binnen ons assortiment heb je de keus uit veel verschillende type grasmaaiers. De meest bekende en populaire grasmaaier is de elektrische grasmaaier. Voordelen van deze maaier is dat deze makkelijk in gebruik is en daarnaast weinig onderhoud nodig heeft. Houd er wel rekening mee dat je voor de elektrische grasmaaier wel een stopcontact in de buurt nodig hebt. 

Bekijk in onze webshop de verschillende soorten elektrische grasmaaiers.

Handgrasmaaier

Op zoek naar een simpele type grasmaaier? Dan is de handgrasmaaier wellicht wat voor jou. De handgrasmaaier, ook wel kooimaaier genoemd, werkt snoerloos en maakt weinig geluid. Dit type grasmaaier is voornamelijk aan te raden voor de kleinere tuinen. Handgrasmaaiers zijn over het algemeen ook wat goedkoper, gemakkelijk in gebruik en ook beter voor het gras. Wel vergt een handgrasmaaier wat meer inspanning, doordat hij moet worden aangeduwd. 

Kijk in onze webshop voor de verschillende handgrasmaaiers die wij aanbieden.

Zitmaaier

Als laatste type grasmachine hebben we nog de zitmaaier. De zitmaaier maakt het grasmaaier een stuk aantrekkelijker. Vooral als je slecht ter been bent of een grote oppervlakte moet maaien. Kijk in onze webshop voor de verschillende soorten zitmaaiers.