Grasmaaiers kopen

Wil je een nieuwe grasmaaier kopen? Dan wil je een model kiezen dat geschikt is voor jouw tuin. Heb je een groot of een klein gazon? Wordt er op het gras gespeeld of heb je een siergazon? Wil je een maaier met of zonder snoer? Dit zijn allemaal vragen waar je rekening mee wilt houden bij de aankoop van een nieuwe grasmaaier!

Met een grasmaaier zorg je ervoor dat jouw tuin er mooi bij staat. Een vers gemaaid gazon is niet alleen een mooi gezicht, het zorgt er bovendien voor dat het gras langer gezond blijft. Door regelmatig het gras te maaien stimuleer je de vorming van nieuwe scheuten, wat ervoor zorgt dat onkruid niet door de grasmat heen groeit. Van maart t/m oktober is het groeiseizoen voor gras. In deze periode is het belangrijk om het gras minimaal één tot twee keer per week te maaien. Daarom wil je natuurlijk een grasmaaier kopen die goed werkt. Genoeg redenen om ons assortiment te bekijken. Kom bij ons langs of bestel via onze webshop jouw nieuwe grasmaaier!

Soorten grasmaaiers

De Gazonmaaier verkoopt grasmaaiers van verschillende soorten en maten, zodat je voor elk gazon een geschikt model kunt kopen. Ons assortiment bestaat uit de volgende soorten:

Robotmaaier

Dit is een volledig automatische grasmaaier, die wordt aangestuurd met een chip. Ga je voor gemak? Dan is dit het model voor u. Deze maaimachines werken snel en efficiënt, zonder dat je er zelf omkijken naar hebt. Ideaal voor middelgrote tot grote tuinen. 

Accu grasmaaier

Dit is een draadloze grasmaaier, die geschikt is voor kleine tot middelgrote oppervlakken. Het is een ideaal model op plekken zonder stroom. Doordat de accugrasmaaier geen snoer heeft, heb je veel bewegingsvrijheid. Daarnaast maakt deze grasmaaier minder geluid en stoot het geen uitlaatgassen uit. Het grootste voordeel van deze grasmaaier is dat deze weinig onderhoud nodig heeft. 

Benzine grasmaaier

De benzine grasmaaier is de beste keuze wanneer je een groot oppervlakte wilt maaien of wanneer je te maken hebt met een minder egaal terrein. Dit zijn krachtige maaimachines met grote achterwielen, waardoor ze stabiel blijven op minder vlakke gazons. Ook deze maaier gebruikt geen stroomkabel. 

Elektrische grasmaaiers

Dit is misschien wel het bekendste en populairste model. De elektrische grasmaaier gebruikt een stekker en een snoer en wordt veel gebruikt voor kleinere tuinen. Een groot voordeel is dat dit type erg gebruiksvriendelijk is en het vereist weinig onderhoud. 

Handgrasmaaier

De handgrasmaaier, ook wel een kooimaaier genoemd, werkt zonder snoer en maakt weinig geluid. Dit type grasmaaier is voornamelijk aan te raden voor de kleinere tuinen omdat je deze zelf moet aanduwen. Deze soort is over het algemeen wat goedkoper, gemakkelijk in gebruik en ook beter voor het gras. 

Zitmaaier

De zitmaaier maakt het grasmaaien een stuk aantrekkelijker. Vooral als je een grote tuin hebt of als je slecht ter been bent, biedt dit model de uitkomst. 

Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten grasmaaiers. Weet je niet precies welk model je het best kunt kopen voor jouw tuin? Als de grootste grasmaaierspecialist van het Noorden helpen wij je graag bij deze keuze! 

Kies de grasmaaier die past bij jouw tuin

Weet jij al welke soort grasmaaier je wilt kopen? Dan is het nog verstandig om na te denken over het vermogen van de motor, het voltage en bijvoorbeeld de accuduur. Deze keuze hangt natuurlijk af van de grootte van jouw tuin.

Wanneer je maait, wil je waarschijnlijk niet al het gras nog bij elkaar vegen. In dat geval kun je kiezen voor een grasmaaier met een opvangbak. Er bestaan ook grasmaaiers met een zogenoemde mulchingfunctie. Hierbij wordt het gemaaide gras direct als bemesting voor het gazon gebruikt. Je kunt daarnaast nog kiezen voor een verstelbare maaihoogte of maaibreedte en de bediening van de maaier. We verkopen veel verschillende modellen, dus de kans is groot dat wij de grasmaaier hebben die past bij u!

Hoe onderhoud je zelf je grasmaaier?

Wanneer je een nieuwe grasmaaier koopt, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk goed blijft werken. Je kunt hier zelf aan bijdragen door de machine goed te onderhouden. Hier enkele tips:

  1. Maak de messen na gebruik direct schoon. 
  2. Controleer de messen regelmatig op beschadigingen of slijtage.
  3. Slijp of vervang de messen wanneer deze niet goed meer maaien. 
  4. Controleer de banden van de grasmaaier. 
  5. Zorg ervoor dat het luchtfilter schoon is, zodat de motor meer lucht krijgt. 
  6. Berg de grasmaaier op in een droge ruimte, zo voorkom je roest. 

Wil je hulp bij het onderhoud van jouw grasmaaier? In onze werkplaats zorgen wij ervoor dat jouw machine binnen een week gereed is om te maaien. Heeft u een maaier die niet meer start, vaak uitvalt of een ander defect? Laat de grasmaaier repareren door onze specialisten!

Bestel online jouw grasmaaier bij de Gazonmaaier

De Gazonmaaier verkoopt grasmaaiers van de hoogste kwaliteit. Ons aanbod bestaat uit verschillende soorten maaimachines in diverse prijsklassen, waardoor iedereen bij ons een passend model kan vinden. Het assortiment bestaat uit diverse A-merken, waarvan wij de beste kwaliteit kunnen garanderen. 

Je kunt bovendien bij ons terecht voor het jaarlijkse onderhoud en/of de reparatie van jouw tuin- en parkmachines. Bestel je voor 16:00 uur? Dan wordt het pakket dezelfde dag nog verzonden. Liever gratis ophalen in de winkel? Ook dat is mogelijk! Koop je bij ons een nieuwe grasmaaier?