Verticuteermachine: dé oplossing tegen mos en onkruid

Op zoek naar tuingereedschap om mos en onkruid te bestrijden? Met een verticuteermachine kun je eenvoudig mos en oud gras verwijderen en creëer je weer een mooi en vol gazon. Bij de Gazonmaaier bieden we verschillende elektrische en benzine verticuteermachines die je kunnen helpen bij dit klusje. Zo hebben we Stiga verticuteermachines, maar ook Wolf Garten verticuteermachines. 

 

Benieuwd naar onze verticuteermachine? Kom langs bij ons in de winkel of bekijk ons aanbod op de website! 

 

Waarom verticuteren?

Dood gras en mos verstrikken gras, omdat het gras dan te weinig ruimte heeft om voedingsstoffen op zich te nemen. Hierdoor ontstaat er een viltlaag op het gazon. Deze laag wordt ook wel grasvilt genoemd. Dit is een laag gevormd door dode plantdelen, mossen en andere organische materialen. Zo’n viltlaag ontstaat vaak op donkere, vochtige plekken, waar het gras minder groeit. Een andere oorzaak voor een viltlaag is het te kort maaien van je gazon. Deze viltlaag kun je het beste weghalen met een verticuteermachine uit onze winkel. 

 

Wat doet een verticuteermachine?

Een verticuteermachine is tuingereedschap die je helpt bij de onderhoud van je gazon. Met behulp van een dubbel, roterend mes van een verticuteermachine, kan je een viltlaag van gras verwijderen. Een verticuteermachine maakt dus een opening in de grond waardoor water, voeding en zuurstof weer terug bij de wortels komt. Op deze manier creëer je weer een gezond gazon. 

 

Stiga verticuteermachine

Binnen ons assortiment verkopen we verschillende elektrische en benzine verticuteermachine van het merk Stiga. Deze verticuteermachines brengen vele voordelen met zich mee: 

  • Het kost je weinig tijd 
  • Geschikt voor kleine en complexe tuinen 
  • De machines zijn licht en compact

 

Op deze manier zorgen de verticuteermachines van Stiga ervoor dat jouw gazon opnieuw gezond en sterk wordt.

 

Bekijk de collectie op onze webshop! 

 

Wanneer moet je verticuteren?

Verticuteren doe je ongeveer één á twee keer per jaar. Het beste is om dit te doen in het voorjaar en indien nodig ook in het najaar. Op deze manier blijft je gazon het hele jaar mooi en vrij van vilt. 

 

Verticuteermachine kopen?

Bij de Gazonmaaier bieden we verschillende verticuteermachines voor het verwijderen van onkruid en mos van je gazon. Benieuwd naar de verschillende modellen van Stiga of Wolf Garten? Bekijk de verschillende verticuteermachines nu op onze webshop of kom langs bij ons in de winkel voor persoonlijk advies. Voor 16:00 besteld is vandaag verzonden of gratis afhalen in de winkel. Wij zijn zes dagen per week geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur. 

...Lees meer
Filters Filters
Pagina 1 van 1