Wanneer je merkt dat je grasmaaier niet meer efficiënt maait, kan dit worden veroorzaakt door botte messen. Om weer te kunnen genieten van een perfect gemaaid gazon, hebben we voor jou op een rijtje gezet waarom en wanneer je de messen van je grasmaaier zou moeten laten slijpen. 

Waarom slijpen? 

Als de messen van je grasmaaier bot zijn, zal het maaien van het gras veel lastiger en trager verlopen. Daarnaast zal het resultaat van het maaien minder netjes zijn. Omdat de machine meer moeite moet doen, kan het ook zijn dat deze sneller aan vervanging toe is. Het is daarom belangrijk om regelmatig de messen van je grasmaaier te laten slijpen. Zo kun je efficiënt en effectief maaien en voorkom je onnodige slijtage aan je machine.

Wanneer slijpen? 

Als je merkt dat je gazon niet meer netjes wordt gemaaid door je grasmaaier, als er op het gazon een witte was uitslaat of als de machine veel moeite heeft met het maaien, dan is het tijd om de messen te laten slijpen. We raden aan om de messen minstens elk voorjaar te laten slijpen om te voorkomen dat je machine botte messen krijgt. Op deze manier heeft je machine altijd scherpe messen en is je gazon mooi gemaaid. 

Kosten van het slijpen

Naast de messen van de grasmaaiers, slijpen wij ook ander tuingereedschap. De kosten daarvan zijn: 

- Slijpen van een mes: 9,02.
- Slijpen heggenschaar (benzine, elektrisch of accu): 17,49.
- Slijpen ketting van kettingzaag (los): 6,10.
- Slijpen ketting van kettingzaag (met zaag): 7.
- Slijpen tuingereedschap zoals een bijl of knipschaar/heggenschaar: 5.

Breng je gazonmaaier bij ons!

Het slijpen van de messen van je grasmaaier kan lastig zijn als je er geen ervaring mee hebt. Wij nemen dit graag voor jou uit handen. Kom bij ons langs in onze winkel in Haren of neem contact met ons op.