Perfect voor grote oppervlaktes

Voor het comfortabel maaien van grote oppervlaktes, is een zitmaaier de perfecte keus. Bij De Gazonmaaier hebben we een zeer compleet, kwalitatief aanbod zitmaaiers zoals de Stiga zitmaaier of een Cub Cadet zitmaaier. Deze zijn uitgerust met een hoger vermogen en kenmerken zich door kwaliteit en kracht. Daarnaast gaat het maaien van gras ook nog eens een stuk sneller en efficiënter. 

 

Heb je advies nodig bij het vinden van de juiste zitmaaier? Neem dan contact met ons op!  

 

Zitmaaier kopen? 

De aanschaf van een zitmaaier is vaak een dure aankoop. We willen je daarom graag goed adviseren en hebben de grootste voordelen van een zitmaaier voor je op een rijtje gezet:

  • Ze werken snel en effectief
  • Geschikt voor ruwe terreinen 
  • Minder belastend voor je lichaam
  • Ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn
  • Comfortabel, ook voor langdurig gebruik 

 

Ben je er nog niet helemaal over uit of een zitmaaier iets voor jou is? Kom dan langs bij ons in de winkel voor persoonlijk advies of neem een kijkje op onze webshop voor ons gehele assortiment! 

 

Stiga zitmaaier bij De Gazonmaaier

Stiga is een grote speler op de markt van de zitmaaiers. Ze zijn krachtig en uiterst geschikt om grote stukken gazon mee te maaien. Daarnaast hebben de zitmaaiers van Stiga verschillende maaibreedtes. Hoe groter de maaibreedte, hoe meer gazon je tegelijkertijd kunt maaien. 

 

Bekijk de zitmaaiers van Stiga! 

 

Hoe kun je het beste je gras maaien met een zitmaaier?

Overigens zit aan elk nadeel zijn voordeel. Bij zitmaaiers is er kans op spoorvorming in het gras. Dit komt door het gewicht van de maaier. De oplossing hiervoor is om elke keer in andere patronen te maaien. Bijvoorbeeld in de lengte, breedte en diagonaal en dit wissel je weer met elkaar af. Ook zijn de randen van je gazon wat moeilijker mee te nemen met een zitmaaier, doordat deze erg breed gebouwd is. 

 

Een frontmaaier (waarbij het maaidek aan de voorkant van de maaier zit) kan beter langs de randen komen door het zwevende maaidek. Om de randjes nog even mee te nemen is een frontmaaier een goede optie.

 

Persoonlijk advies

Wil je meer informatie over de verschillende zitmaaiers van Stiga of Cub Cadet of over de onderhoud ervan? Kom langs bij ons in de winkel of neem contact met ons op. Wij geven je graag deskundig en persoonlijk advies over de verschillende zitmaaiers. Zo vind jij de zitmaaier die het beste bij jou en je gazon past. 

...Lees meer
Filters Filters
Pagina 1 van 2